Film AfrikaFilmfestival ‘Terraferma’
Contacteer ons via: 089 / 51 91 40 of via Email: vita.humana@telenet.be

Wat staat er op ons programma?

Donderdag 27 april 2017 om 20u00 | Drama over een Siciliaanse familie die plotseling geconfronteerd wordt met de komst van illegale immigranten. Een vissersfamilie woont op een prachtig onbedorven Siciliaans vulkaaneiland, nog nauwelijks bekend bij toeristen. De twintiger Filippo helpt zijn grootvader op hun  vissersboot, terwijl zijn moeder Giulietta droomt van een beter leven op het vaste land. Filippo en zijn grootvader ontdekken tijdens het vissen een groep Afrikaanse  vluchtelingen. Ze besluiten de regels van het eiland te negeren en te handelen naar de wetten van de zee. Ze redden hen van de verdrinkingsdood en ontfermen zich over een zwangere vrouw en haar kind. Hierdoor komen Filippo en zijn familie klem te zitten tussen principes en realiteit. Wanneer het beleid jegens de vluchtelingen strenger wordt, neemt Filippo een onherroepelijke beslissing.

Locatie: VOM ‘Vita Humana’, Prinsenhoflaan 29, 3680 Maaseik

Dag en uur van het gebeuren: donderdag 27 april 2017 – 20u00

Toegangsprijs:  3 euro (incl. gratis drankje)

Inschrijving: vita.humana@telenet.be of 089 51 91 40

Organisator: Afrikafilmfestival i.s.m. Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland ‘Vita Humana’, Vormingplus Limburg, Filmmagie, Oxfam, cc Maasmechelen, …

Neem contact met ons op. Wij horen graag van u!

Contacteer ons

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

  • Vita Humana
  • Prinsenhoflaan 29
  • 3680 Maaseik