Lezing ‘ IS in het visier’ 20u00
Contacteer ons via: 089 / 51 91 40 of via Email: vita.humana@telenet.be

Wat staat er op ons programma?

Terwijl tientallen partijen de strijd met IS aanbinden op evenveel fronten, reisde Rudi Vranckx in ‘IS in het Vizier’ langs de frontlijnen van deze totaal nieuwe soort oorlog. Hij trok van slagveld naar stadsoorlog, maar ook naar de diepste   catacomben van het internet en versleutelde messaging-apps. Hij ontmoette militairen, ex-jihadstrijders en cyberanalisten, hopeloze én strijdvaardige burgers.

Tegelijk probeerde hij zich ook een beeld te vormen van de tegenpartij, door de verhalen van IS-gevangenen, deserteurs en kindsoldaten. Stuk voor stuk bieden ze een blik in het duistere hart van IS.  Hoe vat je het zwarte gat zonder er zelf in opgezogen te worden? Die uitdaging stelde zich voor Rudi Vranckx en zijn ploeg. Het resultaat is ‘IS in het Vizier’, een unieke blik in het duistere hart van IS. Die 2 maanden waren heftig voor Vranckx en zijn team. ‘We hadden onszelf de opdracht gegeven om het zwarte gat van IS in te duiken, wat per definitie onmogelijk is. We wilden naar een plek waar je eigenlijk niet naartoe kan. En toch hebben we die mission impossible op twee    manieren waargemaakt: door fysiek zo dichtbij als mogelijk bij het zwarte gat te komen, aan de frontlinies van de oorlog tegen IS, maar ook door in de hoofden te kruipen van de mensen die IS hebben meegemaakt. De vluchtelingen, maar vooral ook de deserteurs, zij die zelf de duisternis in zich meedragen.’

Prijs: Gratis

In samenwerking met: HV Maasland

 

Neem contact met ons op. Wij horen graag van u!

Contacteer ons

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

  • Vita Humana
  • Prinsenhoflaan 29
  • 3680 Maaseik