Lezing ‘Mensenrechten, en hoe ze voor ons een inspiratiebron kunnen zijn’
Contacteer ons via: 089 / 51 91 40 of via Email: vita.humana@telenet.be

Wat staat er op ons programma?

Donderdag 20 april 2017 om 20u00 | Mensenrechten behoren tot de basis van onze neutrale rechtstaat en vrije samenleving. De Liga voor Mensenrechten klaagt structurele inbreuken op onze mensenrechten aan en creëert een maatschappelijk draagvlak voor mensenrechten in Vlaanderen en  België. In gevangenissen, door de overheid, op het internet, op papier of in het dagelijks leven. “In het begin van mijn volwassen leven heb ik mensenrechten leren kennen. Sindsdien hebben zij voor mij een belangrijke betekenis gekregen.”

Vanuit die achtergrond en beleving schetst Gastspreker Wim Taelman tijdens deze lezing het begrip mensenrechten. Hij licht op een bevattelijke manier het begrip mensenrechten toe aan de hand van concrete voorbeelden en situaties. Maar vooral wil hij laten aanvoelen waarom en hoe  mensenrechten voor hem persoonlijke een grote inspiratiebron zijn.

Locatie: VOM ‘Vita Humana’, Prinsenhoflaan 29, 3680 Maaseik

Dag en uur van het gebeuren: donderdag 20 april 2017 – 20u00

Toegangsprijs:  gratis

Inschrijving: vita.humana@telenet.be of 089 51 91 40

Organisator: Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland ‘Vita Humana’

 

Neem contact met ons op. Wij horen graag van u!

Contacteer ons

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

  • Vita Humana
  • Prinsenhoflaan 29
  • 3680 Maaseik