VRIJZINNIG MAASLAND |
Contacteer ons via: 089 / 51 91 40 of via Email: vita.humana@telenet.be

Wat staat er op ons programma?

VitaFilm ‘Girl’ 20u00
VitaFilm ‘Girl’ 20u00
21 Februari 2019

Het verhaal van Lara, een 15-jarig transseksueel meisje geboren in het lichaam van een jongen, klaar om alles te riskeren om haar droom na te streven; ballerina te worden. Ze werd geboren in een mannelijk lichaam, maar ze besloot voor zichzelf dat ze graag als meisje wilde leven. Lara’s leven wordt gedomineerd door het innemen van hormoonblokkers en vooral ook wachten: wachten op vrouwelijke hormoontherapie en chirurgie die uiteindelijk eindelijk haar geslacht zal afstemmen op haar vrouwelijke identiteit.

Prijs: 3 euro (incl. drankje tijdens de pauze).

Ontbijtcafé 9u00-12u30

Ook op deze eerste zondag van maart kan u in de Vita terecht voor een heerlijk ontbijt. Spek en eieren aangevuld met een uitgebreid ontbijtbuffet staan op u te wachten. Heerlijk ontbijten en een babbeltje slaan. Dit vormt de kern van het ontbijtcafé. Vrijwilligers en vrienden van de Vita zorgen dat u niets te kort komt en aangenaam kan genieten van al het heerlijks dat u van een ontbijt verwacht.

Prijs: Volwassenen 7 euro. Kinderen (-12j) 3,50 euro.Exclusief dranken!

Tentoonstelling ‘Nooit meer oorlog Herdenken’ 9u00-17u00

4 maart tot 15 maart – De voorbije vier jaar werd de Eerste Wereldoorlog uitvoerig herdacht. Komt er nu een einde aan het herdenken van de Grote Oorlog? Heeft oorlogsherdenking überhaupt wel zin? Kan de herinnering aan oorlog de vredesgedachte aanwakkeren? Wie zijn de winnaars en verliezers van het herdenkingstoerisme? In deze tentoonstelling, gecureerd door deMens.nu, wordt het herdenken van de Eerste Wereldoorlog belicht aan de hand van kritische vragen bij sfeervolle foto’s van Patrick Goossens.

Toegang: Gratis

Lezing WOI ‘Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ 20u00

Meuris vertelt over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog, over hoe ons land (nochtans neutraal grondgebied) betrokken raakte en hoe Limburg moest toezien hoe het Duitse leger onze contreien als aanloopstrook naar Frankrijk beschouwde. Daarnaast toont hij, in een wervelende uiteenzetting met tal van afbeeldingen, hoe de Limburgse bevolking omging met die duistere periode uit de Belgische geschiedenis. In welke gemeenten was WO I zichtbaar aanwezig en in welke minder? Welke Limburgers speelden een rol van betekenis en welke anekdotes zijn de moeite waard? Kleine verhalen uit een grote oorlog, soms met verrassende kantjes.

STIJN MEURIS  is van vele markten thuis. Vanuit standplaats Hasselt voorziet hij het land al vele jaren van klank, woord en beeld.  Zingend in Noordkaap, Monza en Meuris. Sprekend over sterren en het heelal. Schrijvend van popmuziek over reportages tot columns. Regisserend van Man Bijt Hond tot Belpub.

Prijs: 5 euro. Inschrijving noodzakelijk!

Neem contact met ons op. Wij horen graag van u!

Contacteer ons

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

  • Vita Humana
  • Prinsenhoflaan 29
  • 3680 Maaseik