VRIJZINNIG MAASLAND |
Contacteer ons via: 089 / 51 91 40 of via Email: vita.humana@telenet.be

Wat staat er op ons programma?

In veel bio winkels, en ook steeds meer in      supermarkten, is het aanbod kant-en-klare burgers, broodbeleg en balletjes enorm aan het groeien. Handig, als je niet veel tijd hebt! Maar in deze culinaire workshop bieden we je leuke en lekkere ideetjes voor als je deze lekkernijen zelf wil klaarmaken!

Vers, eenvoudig, milieubewust én vaak ook een pak goedkoper dan wat je in de winkel koopt. Vers is altijd het lekkerst. Het vraagt niet eens zoveel werk. De vleesconsumptie van de mens verzwaard als dusdanig het milieu dat we op zoek moeten gaan naar alternatieven om het ecologisch evenwicht te herstellen. Vleesvervangers, insecten, zaden en granen bieden een uitstekend alternatief voor de overmatige vleesconsumptie en zijn productie. Met deze workshop willen we de alternatieven aanreiken om op een zuinigere en milieubewustere manier om te gaan met grondstoffen en levensmiddelen.

Locatie: VOM ‘Vita Humana’, Prinsenhoflaan 29, 3680 Maaseik

Dag en uur van het gebeuren: donderdag 23 november 2017 – 19u00

Toegangsprijs:  10 euro

Inschrijving verplicht: vita.humana@telenet.be of 089 51 91 40

Organisator: Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland ‘Vita Humana’

Deze zondag bent u in de Vita op het juiste adres voor het maandelijks ontbijtcafé. Gezellig samen komen op zondagmorgen en reflecteren over de afgelopen week en vooruit kijken naar de komende. En dit met familie en vrienden. Dat is de kernzaak van deze ontbijten. Gelieve steeds in te schrijven voor deze ontbijten!

Locatie: VOM ‘Vita Humana’, Prinsenhoflaan 29, 3680 Maaseik

Dag en uur van het gebeuren: zondag 3 december 2017 – 9u00 tot 12u30

Toegangsprijs:  € 7,- volw. / € 3,5 kind. -12j (excl. drank)

Inschrijving verplicht: vita.humana@telenet.be of 089 51 91 40

Organisator: Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland ‘Vita Humana’

Midwinterdiner om 19u00
8 December 2017

De namen Joel en Midwinter zijn door de eeuwen heen de gebruikelijke aanduidingen geweest voor het feest van de kortste dag. Beide namen komen nog steeds voor in de officiële Woordenlijst Nederlandse taal.

De naam ‘midwinter’ doet vermoeden dat midwinter in het midden van de winter valt. Dit is echter niet zo, want midwinter is het begin van de winter. De naam midwinter drukt dan ook meer het gevoel uit dat de winter op de helft is. Dit gevoel ontstaat doordat de dagen na midwinter weer gaan lengen. Ook in de Vita staan we stil bij dit kantelmoment en dit met een ‘diner’ om vingers en duimen van af te likken!

Locatie: VOM ‘Vita Humana’, Prinsenhoflaan 29, 3680 Maaseik

Dag en uur van het gebeuren: vrijdag 8 december 2017 – 19u00

Toegangsprijs:  volw. 20 euro / kind. (-12j) 12 euro. Excl. dranken.

Inschrijving verplicht: vita.humana@telenet.be of 089 51 91 40

Organisator: Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland ‘Vita Humana’ & HV Maasland

Neem contact met ons op. Wij horen graag van u!

Contacteer ons

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

  • Vita Humana
  • Prinsenhoflaan 29
  • 3680 Maaseik