VRIJZINNIG MAASLAND |
Contacteer ons via: 089 / 51 91 40 of via Email: vita.humana@telenet.be

Wat staat er op ons programma?

Optreden ‘Vieze Gasten’ 20u00

Officieel heten ze ‘De Illustratie’, maar noem ze gerust ‘Vieze Gasten’, zeker als je er Vuile Mong voor zet. Ooit was zijn hobby zijn werk, maar sinds hij officieel op pensioen is, kan je stellen dat zijn werk weer zijn hobby is geworden. Sinds eind 2015 is Tamara de groep komen vervoegen. Vader en dochter samen aan de micro of hoe je met twee stemmen toch éénstemmig op de planken staat. Bekende en onbekende liedjes, van vroeger en van nu, zowel van bij ons als uit andere continenten, letterlijk of figuurlijk in het Nederlands vertaald, soms scherp, soms mild, maar altijd overgoten met een scheutje (zelf)relativerende humor.

Prijs:  5 euro.

Ontbijtcafé 9u00-12u00
Ontbijtcafé 9u00-12u00
1 September 2019

Het eerste ontbijtcafé na het grote zomerverlof. De batterijen zijn onderhand opgeladen, de uitstappen en vakantietrips zijn achter de rug en het  dagelijkse leven krijgt zijn normale vorm. Zo ook in de Vita waar we weer met stip van start gaan met het eerste ontbijt van het najaar. Zelfde formule, zelfde gezelligheid en uw afspraak op zondag.

Gelieve steeds in te schrijven zodat we voldoende lekkers in huis hebben voor iedereen.

 

Toegangsprijs:  € 7,- volw. / € 3,5 kind. -12j (excl. drank)

Filo-gesprekken 14u00-16u00
Filo-gesprekken 14u00-16u00
10 September 2019

Tijdens onze filosofische gesprekken komen we bij elkaar om ons te verwonderen en na te denken over een filosofisch vraag. In een groepsgesprek werken we die vraag verder uit. Wat is waar(heid)? Hoe juist te oordelen? Hoe kan ik de vraag verrechtvaardigen met de juiste argumenten? Wat betekent die vraag voor mij in mijn dagdagelijks leven?
Kernzaak van deze samenkomsten is het verruimen van het wereldbeeld, opentrekken van hetgeen waar is, het gebruik van argumenten, het verwerpen van vooroordelen … . Het gaat er in die twee uur discours best druk aan toe. Halverwege houden we een koffiepauze!

Toegangsprijs:  € 5 per les ( of € 50,- volledige lessenreeks)

Organisator: Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland ‘Vita Humana’ i.s.m. Educ-Art

Lezing Samenleven met gezond verstand 20u00

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme: ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit. En de debatten gaan hard tegen hard, op tv, in het parlement, op Facebook, op kantoor of in de huiskamer. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven.

We mogen ons niet uit elkaar laten spelen, schrijft Patrick Loobuyck. Daarvoor moeten we elkaar ernstig nemen en op zoek gaan naar een verbindend verhaal. We hebben een brede consensus nodig die de samenleving schraagt en vertrouwen geeft. In Samenleven met gezond verstand verheldert en concretiseert Patrick Loobuyck de    morele uitgangspunten en de sociale mechanismen van ons samenlevingsmodel: vrijheid, gelijkheid, wederkerigheid en solidariteit. Redelijkheid kan ons redden.

 

Toegangsprijs:  gratis

 

Neem contact met ons op. Wij horen graag van u!

Contacteer ons

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

  • Vita Humana
  • Prinsenhoflaan 29
  • 3680 Maaseik